• August 11, 2022

Biologische Babyvoeding Bereiding

Voedingsadvies Den bosch

 

 

 

 

 

 

Geniet van het gemak van het thuis bereiden van biologische babyvoeding en laat uw baby smullen van heerlijke hapjes terwijl u zich concentreert op hem/haar.

Ouders zijn ervan overtuigd dat de meeste voedingsmiddelen gezonder zijn als ze op de juiste manier worden bereid. Maar als ouders niet weten hoe ze babyvoeding moeten kiezen, hebben ze geen inzicht in voeding.

Zijn de voedingsstoffen van voedsel van hoge kwaliteit heilzamer dan die van voorverpakt voedsel? De kwaliteit van rauwe groenten en fruit wordt afgemeten aan het aantal essentiële enzymen en de hoeveelheid vitaminen en mineralen die een voedingsmiddel bevat. Men zou dus verwachten dat bijvoorbeeld een dichte, sappige groente voedzamer zou zijn dan een met water ingepakte groente. Maar dit is niet altijd het geval. Voedingsmiddelen die met sap van hoge kwaliteit worden bereid, behouden hun vitaminen en mineralen en zijn net zo lekker.

Sap maken is een uitstekende manier om uw kind te voeden met vitaminen, mineralen, enzymen en de smaak van fruit en groenten. Daardoor hebben ze een groter vermogen om alle voedingsstoffen uit hun voeding op te nemen. Ouders zouden juicing moeten verkiezen boven diëten onder medisch toezicht. In feite heeft het opnemen van juicing in het boodschappenlijstje van uw arts verschillende voordelen. Ten eerste bent u er zeker van dat uw kind de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Ten tweede bent u er zeker van dat u en uw kind de juiste voeding binnenkrijgen. Ten slotte bent u er zeker van dat u een stimulerende omgeving hebt gecreëerd waarin uw kind kan gedijen.

1. Ouders kunnen een nieuwe routine beginnen met het fruit en de groenten van baby’s. Geef van de ene fles naar de andere, afhankelijk van de smaak, zodat baby de verschillende vruchten kan waarderen. Begin met easyVenlo en concentreer u daarna op andere fruitsoorten. U kunt uw eigen saprecepten maken of een goede rauwe sapcentrifuge op de markt kopen om mee te beginnen.

2. Sap groenten die je liever rauw eet. Kinderen zijn vaak erg avontuurlijk als het gaat om het eten van nieuwe dingen. Probeer groenten te juicen die je nog niet eerder hebt gegeten, zoals waterkers of rucola. Als je ze een lichte structuur geeft, geef je ze een goede basis voor latere groenteconsumptie.

3. Gebruik de reservevoedingsstof om in hun sap te strooien. Veel kinderen houden van een bijzondere smaak. Geef ze een voorproefje van het voedzame voedsel zoals spinazie, appel, aardbei enz.

4. Bereid het eten in real time Het is ongetwijfeld het beste om kleine kwaliteitsmaaltijden te koken, waarbij u ervoor zorgt dat de hoeveelheid nachtweken voldoende is. U zult veel tijd besparen. U kunt ook wat groenten in de lunchtrommel meenemen, samen met de favoriete lunch van uw kind. Bijvoorbeeld:

Sojasaus-tomaat, alfalfa spruitjes, peterselie, en sjalotpeper

Droge vruchten- banaan en droge vruchten (uitgeperst citroensap, amandelen, enz.)

Rijst- yam, wortel en vinger van selderij

Plantaardige proteïne- bonen, ei-bonen, en kaas

Soep (geen room) of bouillon – tahoe, gekookte spinazie, ricotta

5. Begin zo vroeg mogelijk om slechte eetgewoonten te voorkomen.Verander de eetgewoonte van je baby in die van een echt voedzame voeding.Verschillende voedingsmiddelen activeren verschillende spijsverteringsenzymen. Het is daarom belangrijk om je baby op een gezonde manier te voeden.

6. Rauwkostdieet Het eten van bananen, avocado, asperges, rauwe cashewnoten, knoflook, fruit (vooral bessen) en groenten kan een heel goed begin zijn. Verhoog de frequentie en het gehalte van deze voedingsmiddelen in het dieet en laat ze zelf kiezen. Veel ouders vragen zich af hoe ze hun baby meer rauw voedsel kunnen laten eten. Dit is gemakkelijk te doen.

7.Aanvullen met Probiotica en Vitamine DIn het laatste deel hebben we besproken hoe de vertering van babyvoeding te verbeteren. En het volgende artikel gaat over de voedingsvitamine D. Vitamine D is goed voor het botmineralisatieproces. Het is ook heel belangrijk om in het dieet op te nemen om osteoporose te overwinnen door ervoor te zorgen dat de concentratie fosfor in het bloed voldoende is.

Mijn kind had een langdurig verblijf in een pediatrisch ziekenhuis. En hij trok me altijd naar binnen als ik de kans kreeg om zijn hapjes op te eten. Toen zijn kinderarts de diagnose osteoporose stelde, was mijn eerste gedachte dat ik iets speciaals moest doen om ervoor te zorgen dat zijn lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Geen enkel ander voedingsadvies voor kinderen is beter dan dat van hun kinderarts(en). Dus had ik een heel belangrijk gesprek met de kinderarts van mijn zoon. De diëtiste van mijn zoon (we noemen haar Hate-itas) vertelde me dat hij zijn vitamine D en ook zijn calcium- en ijzerinname moest verhogen. Ik dacht meteen aan de kauwbare multivitaminen in de vitaminesectie van de plaatselijke supermarkt en het glas sinaasappelsap dat zijn moeder hem geeft omdat hij “zo mooi is” Waarom ik dat alleen maar dacht?

Leave a Reply

Your email address will not be published.