• August 11, 2022

Ergotherapie Roosendaal

 Ergotherapie Steenbergen

Ergotherapie

Met ons motto 'voor niets werken' begrijp je vast wel hoe makkelijk we ons soms schuldig voelen als we minder kinderen laten proberen schoolspullen te gebruiken. Het is noodzakelijk om trekkingen voor kinderen voor te bereiden om in de klas te gebruiken totdat je betere apparatuur kunt krijgen, maar onze filosofie is dat iedereen ervan kan profiteren.

Onze inzet is om de best mogelijke ondersteuning te bieden, niet alleen om eventuele problemen te verlichten, maar om hun capaciteiten voortdurend te verbeteren. Met de hulp van een Italiaanse logopedist hebben we een cursus voorbereid voor vierjarige kinderen. In het Italiaans noemen we dit een imattiva, en het wordt tijd dat de kinderen worden geholpen om teksten te verwerven die meer zeggen dan wat we spreken

een diploma waaruit hun kwalificatie blijkt om een ​​plaats op het derde taalniveau van het onderwijs te verwerven

een tweedetaaldiploma dat hen de mogelijkheid geeft om te werken en werkdocumenten te verwerven die hen uiteindelijk in staat stellen verder te leren op de werkplek.

Maar het is noodzakelijk om te begrijpen hoe onderwijssystemen zijn georganiseerd, want hoewel het waar is dat elk kind de nodige vaardigheden kan verwerven, kan het proces om deze vaardigheden te verwerven lange uren vergen: het is zelfs gebruikelijk om studenten te zien wiens klasgenoten twee tot drie uur met hen, het beantwoorden van hun vragen, en het geven van hun antwoorden in de afwezigheid van de leraar.

Dit zou echter moeten gebeuren, want het leven is een proces! Pas nadat iemands nut is opgemerkt, doen de opvoeders echt waardevolle ervaring op. Vanuit filosofisch oogpunt moeten we ons realiseren dat niets echt van iemand anders is, maar tegelijkertijd dat we niet uit het oog mogen verliezen dat er geen regel is die zegt dat iemand op hetzelfde niveau moet leven en blijven. Het is om deze reden waarom het nodig is om ieders taal te leren. Het zou voor niemand vermoeiend zijn om naar een school te gaan, één taal te leren en dan naar huis te gaan.

Een ander ding dat leidt tot meer begrip voor de punten die we maken, is het feit dat niemand echt van de ene op de andere dag verandert. De meeste mensen zouden zeker veel meer kunnen helpen bij het verbeteren van hun capaciteiten in het sociaal werk als ze zichzelf maar als perfect zouden accepteren. Maar dit is niet mogelijk, aangezien het vaak niet gebeurt dat we alleen de aanwezigheid en het vermogen van de persoon in kwestie hebben. Dit verklaart waarom, voordat we efficiënt worden in het sociaal werk, het beter is om onze beperkingen te accepteren, wat training te volgen, wat praktische lessen te nemen, een praktische baan en praktijkervaring op te doen, zodat we meer zelfvertrouwen krijgen.

zure mensen begrijpen niet hoe we een leven met niemand in een zeer korte tijd kunnen veranderen in een persoon met veel vaardigheden. Mensen geven ons zoveel hoop dat het vaak lijkt alsof ze niet konden geloven dat je iets veel beters kunt zijn dan wat je nu bent. Meditatie, de zoektocht naar de waarheid, de ontmoeting met een leraar, de liefde voor het eigen werk en het voorbeeld van anderen kunnen ons laten zien wat we moeten leren om een ​​grote speler te worden op het veld van het leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.