• August 11, 2022

Massage Therapie

Bio informatie therapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik zou willen benadrukken dat bio informatie therapie geen magisch of mysterieus proces is, maar een wetenschap die gebruik maakt van al onze zintuigen. Met zintuiglijke waarneming bedoelen we dat we de patiënt vragen en hem lichamelijk aanraken en hem vragen de details te melden van de zintuiglijke informatie die hij van het lichaam ontvangt.

Naar mijn mening kan de therapeutische aanrakingstherapie van massage worden beschouwd als de basis van integrale onderdelen van een gezonde levensstijl. Bovendien gebruiken veel traditionele therapieën massage als een manier van behandelen, zoals blijkt uit de traditionele Chinese geneeskunde. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt massage gebruikt om geleidelijk energiekanalen te openen en vitaliteit van binnenuit het lichaam te stimuleren. Hierdoor worden de energiekanalen van de zintuiglijke organen met succes geopend om stagnatie of blokkades te helpen voorkomen.

Alle therapieën gebruiken de kracht van aanraking om de verschillende processen van het lichaam te manipuleren en zelf gereguleerde beweging, emotie en expressie te bevorderen. Hierdoor ontstaat een protocol dat in feite het functioneren en de gezondheid van het lichaam verbetert.

Massagetherapie daarentegen maakt gebruik van massage om de zachte weefsels van het lichaam te bewerken. Het hoofddoel ervan is onder meer stijfheid te verminderen, soepelheid te creëren, de bloeddoorstroming te vergroten, een goede beweging van de gewrichten te bevorderen en de pijnsensatie te verbeteren.

Het ergste aan een ruggengraat is de constante pijn die optreedt. Beschadiging van het ruggenmerg gebeurt in de rug en dit leidt tot een verscheidenheid van pijnen en pijn. De beste manier om deze pijn te behandelen is door manipulatie van de wervelkolom en massage. Dit is wat u nodig heeft om de pijn langzaam te verlichten en niet geforceerd omdat dit meer pijn kan veroorzaken.

Massagetherapie werkt door middel van massagetechnieken die spierspanning wegnemen, de bloedsomloop verbeteren en een goede beweging van gewrichten en botten bevorderen. Dit vergroot het uithoudingsvermogen, bevordert de slaap en het welzijn, verlaagt de hartslag, blokkeert botafbraak en creëert flexibiliteit en kracht in zachte weefsels, verbetert de bloedsomloop en opent de meridianen van het lichaam. Het maakt ook opgehoopte “ress” of toxines uit het lichaam vrij.

Wanneer een patiënt pijn in zijn lichaam voelt, zal hij vaak niet willen bewegen of actief zijn. Dit komt door de automatische reactie van de hersenen op pijn. Dit “pijnsignaal” zorgt ervoor dat ze blijven zitten, dat ze niet bewegen of activiteiten doen die letsel kunnen veroorzaken, en dat ze onbeweeglijk blijven. Dit geldt vooral voor de kniegewrichten, maar het kan ook pijn veroorzaken in andere delen van het lichaam.

Het is belangrijk om de gewrichten van de patiënt tijdens de acupunctuurbehandeling te bewegen, zodat de pijn kan afnemen. Soms heeft de bron van de pijn niets te maken met het lichaam zelf; het kan een gevolg zijn van stress of emoties. Veel voorkomende voorbeelden zijn:

o Beide spieren in de benen zijn gespannen, waardoor de knie opzwelt.

Koorts en een ander symptoom dat niet als ziekte wordt beschouwd.

o Pijn en stijfheid in de ochtend; pijn in de ochtend; pijn na het eten wordt beschouwd als een zure toestand.

o Stress is de belangrijkste oorzaak van chronische pijn. Daarom wordt het een stressproduct.

lees meer:

Holistische geneeskunde (NEW)

Bio energetische therapie

Leave a Reply

Your email address will not be published.